Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

«Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις».

Στο ιστορικό εργοστάσιο ΡΕΑ μεταξύ Άργους και Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 η εκδήλωση με τίτλο «Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις»
 
 Ήταν μια διαδραστική γιορτή για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένη στο πορτοκάλι και στη σχέση του με την Αργολίδα και με τους ανθρώπους της.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με την συνδιοργάνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας.
 
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε στις 10:00  το ολοκληρώθηκε στις 14:00 και περιλάμβανε ομιλίες, προβολές, μαγειρικές επιδείξεις, παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Αργολίας Γιάννης Μανιάτης
Ακολούθησε ομιλίες από τον Δημήτριο Δήμου, Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Η Τριστέτσα στην Αργολίδα: Η κατάσταση σήμερα», την  Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Msc «Πορτοκάλι: Ένα τοπικό προϊόν με μεγάλη διατροφική αξία»
 
 Καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε Προβολή ντοκυμαντέρ  «Ο χρυσός της Αργολίδας» Αγάπη και πόνος για το πορτοκάλι σε Έρευνα – Σκηνοθεσία – Παραγωγή του Γιώργου Χρ. Ζέρβα
και Σενάριο Γιώργο Χρ. Ζέρβα, Βαγγέλη Παπαδάκη, και οροβολές του οπτικοακουστικού υλικού «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»
Εδέσματα και διακοσμητικές δημιουργίες απολαυσαν οι επισκέπτες από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Ανυφίου «Ο Μάη – Νικόλας», τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Συλλόγο «ΗΡΑ» και τον Πολιτιστικό Συλλόγο Γυναικών Πυργέλας «ΑΘΗΝΑ» Μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων  ΕΠΑ.Σ. Αργολίδας
 
Όσο για τους «μικρούς» επισκέπτες της εκδήλωσης έγινε ανάγνωση παραμυθιών και ποιημάτων, Ζωγραφική και Face painting, με την υποστήριξη: Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου «ΗΡΑ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυργέλας «ΑΘΗΝΑ»
 

Ακολούθησε μιλία – Συζήτηση με τα παιδιά  από τον Γιάννη Ηλία, Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο με τίτλο «Ο σούπερ ήρωας Πορτοκάλι»
Η εκδηλωση έκλεισε αφήνοντας σίγουρα γευστικές αναμνήσεις και την υπόσχεση από τον κ Χειβιδόπουλο για κάτι πολύ πιο οργανωμένο και μεγαλύτερο για του χρόνου στον ίδιο χώρο.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου