Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ.

Η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις περιοχές Φιχτίων - Κουτσοποδίου – Σχινοχωρίου, του δήμου Άργους Μυκηνών της Αργολίδας προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα που ήταν στην περίοδο συγκομιδής, σε πορτοκαλιές και μανταρινιές, καθώς και σε καλλιέργειες κηπευτικών, 
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017. 
Οι κάτοικοι στην Αργολίδα κάνουν λόγο για πρωτοφανή σε αγριότητα χαλαζόπτωση με ανυπολόγιστες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής. Δημιούργησε πολλά πρόβλημα στις ελιές, στα μανταρίνια και στα πορτοκάλια. Το χαλάζι, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, ήταν σε μέγεθος καρυδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή στην γεωργική παραγωγή. 
Η ζημιά που μπορεί να προκάλεσε θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όμως σίγουρα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις ελιές που είναι η περίοδος συγκομιδής όπως και στα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Εντολή για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου