Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΟΛΟ.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης  σκάφους που  είχε βυθιστεί  κατά την ρυμούλκηση του στο λιμάνι του Τολού, του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017. Το σκάφος  "έβαλε" νερά δυτικά της νήσου Ψηλής στον Αργολικό κόλπο απέναντι από τα Ίρια το απόγευμα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017. 
Ο ιδιοκτήτης  του και μοναδικός επιβαίνοντας, ένας Γερμανός υπήκοος διασώθηκε  σώος από πλωτό περιπολικό του Λιμεναρχείου Ναυπλίου. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Τουριστικό Επιβατικό πλοίο Βένους της εταιρείας Πήγασος Cruises με πλοίαρχο τον Ηλία Τριανταφύλλου. Λίγο όμως πριν την προβλήτα του λιμανιού στο Τολό το σκάφος βυθίστηκε και ακολούθησε ολονύχτια επιχείρηση, από τους δύτες Μανώλη Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Κουδούνα από το καταδυτικό κέντρο Intro Dive σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.
Την νύχτα στήθηκε πλωτό φράγμα για τον περιορισμό της ρύπανσης από τα διαρρέοντα καύσιμα  του σκάφους. Με την συνδρομή ειδικού γερανού και ύστερα από τις κατάλληλες προετοιμασίες έγινε η ανέλκυση του σκάφους από το βυθό του Τολού. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.
 


STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου